Joulupukin pajakylä – Joulun taikaa vuoden jokaisena päivänä

Noin sata vuotta sitten erään ohikulkevan matkustajan mukava levisi maailmalle huhua Korvatunturista ja sen asukkaista. Joulupukki halusi suojella salaisen piilopaikkansa rauhaa, joten hän keksi loistavan keinon jolla kaikki joulun ja Joulupukin ystävät pääsevät häntä tapaamaan. Viisikymmentä vuotta sitten Joulupukki alkoi vierailla Rovaniemen kaupungin lähettyvillä säännöllisesti. Tämän vuosituhannen alussa Lapin joulun keskus, Joulupukin Pajakylä nousi maailman näkyvämmäksi Joulupukin kohteeksi. Nykyään erityisesti ulkomaalaisten vieraiden suosimassa Joulupukin pajakylässä käy vuodessa yli puoli miljoonaa vierailijaa.

Joulupukin pajakylässä vierailu on maaginen seikkailu koko perheelle. Voit tavata joulupukin ja tontut vuoden jokaisena päivänä ja ylittää taianomaisen Napapiirin. Joulupukin pajakylässä voit lähettää ystävillesi postia Napapiirin erikoisleimalla, tavata Joulupukin porot ja tontut, tehdä ostoksia monissa lahjatavarakaupoissa, herkutella monissa eri ravintoloissa ja kahviloissa, sekä nauttia ainutlaatuisista matkailuelämyksistä.

Joulupukin pajakylään pääset vierailemaan omalla autolla tai taksilla, tai Rovaniemeltä julkisella linja-autolla tai Santa’s Express bussilla. Soitasiakaspalveluun.fi -sivuston kautta löydät kätevästi yhteystiedot ja muut tarvittavat tiedot Joulupukin pajakylästä ja muista kiinnostavista kohteista.

Joulupukin kammari

Joulupukin kammarissa voit tavata Joulupukin ja tontun joka päivä ympäri vuoden, ihan ilmaiseksi. Matkalla Joulupukin kammariin näet Joulupukin suurimpia salaisuuksia, kuten maapallon pyörimisnopeuden säätimen. Halutessasi tontun voivat ikuistaa tapaamisesi Joulupukin kanssa valokuvin ja videoin, jotka voit ostaa mukaasi tapaamisen jälkeen.

Joulunäyttely

Joulutalossa pääset tutustumaan ainutlaatuiseen joulunäyttelyyn. Suuri joulunäyttely sisältää kaksi kiehtovaa osaa; toisessa pääset tutustumaan suomalaiseen jouluun ja sen perinteisiin, sekä Lapin joulupukkiin. Toisessa näyttelyn osassa voit tutustua tärkeimpiin jouluperinteisiin ympäri maailmaa. Joulunäyttely siis esittelee niin nykyisiä joulutapoja, kuin myös suomalaisia ja ulkomaalaisia jouluperinteitä. Aikamatkalla pääset perehtymään muun muassa Joulupukin ja joulupuun historiaan.

Joulupukin pääposti

Joulupukin pääpostissa pääset tutustumaan ihastuttavien ja ainutlaatuisten postikorttien, postimerkkien ja lahjojen värikkääseen maailmaan. Voit kirjoittaa tervehdyksen ystävillesi kaikkialle maailmaan, jonka iloiset postitontut leimaavat Joulupukin pääpostin erikoisleimalla ja postittavat ne puolestasi, tai sujauttaa postikortin, kirjeen tai paketin punaiseen postilaatikkoon josta tontut lähettävät kaikki sinne laitetut lähetykset jouluksi. Voit myös ilahduttaa läheisiäsi tilaamaan kirjeen Joulupukilta itseltään, joka toimitetaan perille juuri ennen joulua. Jos haluat kirjoittaa kotoasi kirjeen Joulupukille, kirjaa osoitteeksi: Joulupukki, Joulupukin Pääposti, 96930 Napapiiri.

SantaPark – Joulupukin oma kotiluola

Napapiirin alla, kallion sisässä on ympäri vuoden joulu! SantaParkissa voit viettää unohtumattoman päivän iloisten tonttujen kanssa. Tonttukoulussa voit opetella hassuja tonttutaitoja, maistella Piparimuorin herkullisia pipareita, käydä ihastelemassa Jääprinsessan upeaa Jäägalleriaa, matkustaa Satujunalla ja katsella vauhdikasta tonttushowta.

Joulupukki, porot ja iloiset tontut ilahduttavat taatusti sekä pieniä, että isompia vierailijoita. Joulupukin pajakylässä voit kokea joulun taikaa vuoden jokaisena päivänä.

0 likes
Next post: Klamydiatesti anonyymisti verkosta

Related posts